Friday, January 28, 2011

Puding Caramel

*entry tersimpan lama dalam draft blog-

Bahan-bahan:
Bahan A
10 biji telur ayam (resepi ini dibuat, bila buka peti ais tgk stok telur berpapan2)
susu cair satu tin
air satu tin
esen vanilla
gula dalam 3-4 sudu (ikut tahap kemanisan korg)

Bahan B
buat gula hangus -  utk jd 'tapak' puding
atau.. tukarkan saje dengan madu asli HPA



Cara buat?
Masuk semua bahan A.
kacau2 n godek2 sampai sebati dalam blender.
dalam masa sama Bahan B boleh dijadikan tapak utk puding.
Kukus saja dalam sejam gtu!

Cara Hidang?
terbalikkan puding yg siap tadi tu atas pinggan... selamat!


Komen juri GSM?
-sedap2 tapi manis sket. tukar guna madu eh?
-sedap2, tapi rasa telur sangat eh?
-sedap2. bley buat lagi ni.

No comments:

Post a Comment